Schaartafel

Eigenlijk is een schaartafel een heel eenvoudig product, vinden we bij HYMO. Door het geschaarde onderstel kun je een tafelblad omhoog en omlaag brengen, daar komt het eigenlijk op neer. Die techniek staat aan de basis van eindeloze toepassingsmogelijkheden. En dat betekent dat wij ook voor uw specifieke situatie de juiste schaartafel hebben of als maatwerk kunnen laten produceren.

Ergonomische schaartafels

Hymo ergonomische heftafelHYMO begon met de verkoop van schaartafels toen begin jaren tachtig de Arbowet van kracht werd.  Er ontstond meer aandacht voor veilig en gezond werken en fabrieksarbeiders moesten een werktafel hebben die in hoogte verstelbaar is. Er kwam vraag naar ergonomische schaartafels en het belang dat aan ergonomisch werken wordt gehecht, is sindsdien alleen maar toegenomen. HYMO heeft scherp geprijsde ergonomische schaartafels in het assortiment. Deze ergonomische heftafels zijn aan uw situatie aan te passen, bijvoorbeeld door ze mobiel te maken of te voorzien van een verhoogd basisframe. Ook de laagbouw heftafel – met een lage bouwhoogte, een groter platform en een hogere capaciteit – biedt een prima ergonomische werkplek. De meest voordelige heftafels voor het verkrijgen van een ergonomische werkhoogte zijn te vinden in onze Economic Line. Deze heftafels zijn alleen in een standaardmodel leverbaar.

Dubbelschaars verticaal

Moet er een hogere hefhoogte bereikt worden? Heftafels met een dubbel verticaal scharenstel zijn daarvoor optimaal toegerust en maken een hefhoogte van 2 meter mogelijk. Voor nog hoger gelegen afstanden kunnen heftafels met driedubbel verticaal scharenstel zelfs tot een hefhoogte van bijna 4 meter komen. Geen wonder dat de heftafels van deze serie vaak electrische schaar lift genoemd worden. Deze schaarliften kunnen onder andere dienst doen als goederenlift, werkplatform en palletlader.

Vele typen schaartafels

Heeft u in plaats van meer hoogte een groter platform nodig, voor bijvoorbeeld de toevoer voor een rollerbaansysteem of een productielijn? Dan is een heftafel met een dubbel horizontaal scharenstel de oplossing. Deze heftafels zijn leverbaar in standaardmodellen, maar kunnen ook op maat worden gemaakt. De industriële heftafels hebben een kleiner plateau, maar zijn geschikt voor dezelfde doeleinden. Ze zijn belastbaar tot 3.000 kg, terwijl de heftafels met een dubbel horizontaal scharenstel belast kunnen worden tot 6.000 kg. Speciaal voor het laden en lossen van voertuigen is er de laad-los heftafel. Deze heftafel overbrugt het niveauverschil tussen het voertuig en de vaste laad- en losplaats. Met een capaciteit van 10.000 kg kunnen ook zware goederen met gemak op het juiste niveau worden gebracht.

De juiste schaartafel voor u

Het assortiment heftafels van HYMO is al met al onderverdeeld in 7 verschillende typen. Omdat ze zijn opgebouwd uit modules kunnen ze door aanpassingen op maat gemaakt worden. Met die 7  verschillende schaarheftafels kunnen zo wel 180 variaties gemaakt worden.

Benieuwd naar de juiste schaartafel voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op via:

tel.: 088-234 08 00
e-mail: info@mthlifttechniek.nl